Agenda 29-11-2016

borrel op 29 november 2016

Tijdens deze borrel zal Adamantia (Mando) Rachovitsa, Assistent Professor Public International Law aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid,

een korte presentatie geven over de wijze waarop de Internet Advisory Board en de Internet Engineering Taskforce het concept

Privacy by Design implementeert in het Internet Protocol. De presentatie is gebaseerd op een recent gepubliceerd artikel en zal in het Engels zijn.

Daarna kunt u kennis maken met het bestuur van LISA, de studievereniging voor Recht & ICT, waarmee het Privacy Paleis gaat samenwerken.

Wanneer        29 november 2016, van 17.00 tot 19.00

Entree            Gratis, drankjes voor eigen rekening

Waar               Brasserie Het Paleis, Boterdiep 111, 9712 LM Groningen

Parkeren        Boterdiepgarage (Boterdiep, 50 meter van de Brasserie)

Aanmelden: https://privacypaleis.wordpress.com/meld-je-aan

 

Wat is geweest:

 • 23 juni 2016  Privacy by design en de PIA. Na een korte introductie over Privacy by Design is in multidisciplinaire groepen gewerkt aan cases met de DPIA’s van NOREA, SURF en de UK Information Offices. Aandacht voor de rol van de toezichthouder, de dataprotectie en informatieanalyse. Verder is aandacht besteed aan de ontwikkeling van Privacy by Design binnen organisaties o.a. met inzet v.h. volwassendheidsmodel.
 • 2 februari 2016   Toezichthouden op persoonsgegevens. Tijdens deze bijeenkomst is ingegaan op de inwerkingtreding Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Meldplicht Datalekken.
  Focus van de avond was de rol van de toezichthouder, veelal de Functionaris voor de Gegevensbescherming, dan wel de Data Protection Officer (Algemene Privacy Verordening). Materiaal van deze bijeenkomst: http://www.rug.nl/research/search/research-data-office/policy/pbd/privacy-by-design-for-research-data
 • 12-11-2015  Privacy by Design met Research Data georganiseerd door Privacy Paleis en Rijksuniversiteit Groningen.
 • 2-6-2015  Netwerkborrel. Lex van Velzen (sr onderzoeker bij Roessingh Research and Development) deelde zijn kennis over vertrouwen in eHealth: wat is het en hoe kun je ernaar ontwerpen. Bij Jan Pieter Wijbenga (innovator bij TNO, afdeling Information Security) lag de focus op transparantie in gebruik van persoonlijke gegevens, in te zetten tools en hoe transparantie bijdraagt aan vertrouwen.
 • 28-1-2015  Kennisbijeenkomst. Naar een Europese Privacy Verordening: Meer verplichtingen, hogere boetes. Hoe houden we het simpel?
 • 10-6-2014  Netwerkborrel. Koen Konings, van Zenn Advocatuur, deelde deze avond zijn “3.0-visie” op privacy met de aanwezigen.
 • 28-1-2014  Kennisbijeenkomst “privacyaspecten bij ketensamenwerking” geïllustreerd a.d.h.v. Transitie Jeugdzorg onder begeleiding van Charles De Monchy.
 • 25-11-2013  Netwerkborrel. Mark Vletter “oprichter en head nerd” bij Voys Telecom deelde zijn visie op privacy binnen een commerciële omgeving met ons.
 • 24-9-2013  Openingsborrel in Brasserie het Paleis, Groningen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s