Over ons

Het Privacy Paleis is medio 2013 opgericht door 3 privacyprofessionals uit de sectoren onderwijs, overheid en zorg.  Het platform zet zich in om de maatschappij te leren bewust om te gaan met het recht op privacy. Voor bedrijven en organisaties zou privacyvriendelijkheid tegenover hun klanten en consumenten een win-win situatie moeten zijn.

Het bewustzijn en de noodzaak om hiermee aan de slag te gaan laat vaak te wensen over. Daarnaast lijkt het alsof de doelgroep 25- een te hoog tolerantieniveau heeft als het gaat om het openbaar maken van persoonlijke informatie. Het geeft immers een positieve kick voor hun ego en imago. We weten echter ook dat het bewustzijn van jongeren over de langetermijngevolgen van het delen van persoonlijke gegevens onvoldoende is.

Het netwerk is inmiddels een stevige pleitbezorger voor de positieve boodschap die privacy leuk en effectief  maakt voor iedereen.
Het netwerk heeft als doelstelling een maatschappelijke functie in te nemen door op een aansprekende manier

  • (privacy-)professionals te verbinden, en
  •  te leren van elkaar.

Het netwerk organiseert lezingen die bijdragen aan de doelstelling: kwaliteit bieden en leerzaam zijn voor elkaar. Daarnaast verbindt zij professionals middels borrels (eventueel per thema met korte aansprekende items). Er zal een goede balans gevonden worden tussen pleitbezorgers en criticasters, dit om een olievlekwerking te kunnen genereren.

Vanaf 2014 is het Privacy Paleis voor het noordelijk publiek een zichtbaar, herkenbaar en laagdrempelig netwerk, waar vragen (problemen) uit de maatschappelijke sectoren verzameld en verder verspreid worden. Het streven is dat aanbod van kennis over het onderwerp in de noordelijke regio’s meer één geheel gaat worden.

Aline Klingenberg (Rijksuniversiteit Groningen)

Aramis Jean Pierre (Dienst Uitvoering Onderwijs)

Marie-Jose Bonthuis (IT’s Privacy)

 

Advertenties

Een gedachte over “Over ons

  1. With Compliments. Duidelijk, begrijpelijk,en doelgericht! Is het uitnodigen van een deskundige op gebied van Pc preventie , denk aan diverse instellingen die hier hun brood mee verdienen, een presentatie te laten geven m.b.t. bescherming van data-centra (ook in het Noorden). Recentelijk is een dergelijk ICT centrum geopend voor de overheden etc. Met vriendelijke groet, Boudewijn Van Motman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s